Füredi Krisztián

szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus
Bejelentkezés

Füredi Krisztián

szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus
Bejelentkezés

Füredi Krisztián

szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus
Bejelentkezés

Pszichológiai, szexuálpszichológiai és pszichoterápiás képzettségek, tanulmányok

 A pszichológus hivatás egyik szépsége, hogy nagyon sok tudásunk van az emberi működésről és a szexualitásról. Nagyon sok nézőpont és terápiás módszer létezik.

Ahhoz, hogy igazi segítséget tudjak nyújtani személyre szabottan, fontos ismerni nagyon sokféle segítő módszert. Ezért az elmúlt évek, évtizedek alatt számos képzésen vettem részt, folyamatosan követem a legújabb szakmai újdonságokat és mindig a legmodernebb képzésekkel gyarapítom a tudásomat.

Mindezek közül a legalapvetőbbek és legfontosabbak röviden:

Egyetemi rendszerű képzések és szakképzések:

 • Pszichológus vagyok, pszichológia szakot a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) végeztem. A mai terminológia szerint ez a BA és az MA képzésnek felel meg.
 • Szexuálpszichológus vagyok, ami azt jelenti, hogy a pszichológus egyetemi képzés utána elvégeztem a Szexuálpszichológiai szakpszichológus képzést, az ELTE-n. Ez a képzés talán a leginkább Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus nevéhez fűződik.
 • Tanácsadó szakpszichológus vagyok, ezt a diplomámat ELTE-n szereztem a Tanácsadó szakpszichológus szakképzésen.

(További két diplomával rendelkezem, de ezek nem kapcsolódnak szorosan a pszichológiához és pszichoterápiához.)

Pszichoterápiás és módszerspecifikus képzések

 • Pszichodráma vezető vagyok, a  Magyar Pszichodráma Egyesület módszerspecifikus képzését végeztem és az egyesület által kiadott pszichodráma vezetői engedéllyel és módszerspecifikus képzettséggel rendelkezem.
  A pszichodráma vezetői képzésem során számomra a legjelentősebb személyek: Dr. Daubner Béla, Dr. Vikár András, Dr. Pintér Gábor, Luthardt Andrea.
 • Párterápia és családterápia: A családterápiás és párterápiás képzést a Magyar Családterápiás Egyesület képzésén végeztem.
  A párterápiás és családterápiás képzésben legfontosabb kiképzők, oktatók: Dr. Komlósi Piroska, Dr. Barát Katalin, Dr. Hardy Júlia, Dr. Hammer Zsuzsanna
 • Hipnoterápia: Hiponterápiát az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésén tanultam, amelynek része volt a hipnózis, integratív pszichoterápia, KIP (katatím imaginatív pszichoterápia) és NLP (Neuro Lingvisztikus Programozás). A képzés vezetője: Dr. Daubner Béla

Mindfulness (tudatos jelenlét) alapú képzések

   • Tudatos jelenlét alapú kognitív terápia: MBCT terapeuta vagyok MBCT (mindfulness-alapú kognitív terápia, Mindfulness-Based Cognitive Therapy). Ezt a képzést a SE, SOTE (Semmelweis Orvostudományi Egyetem) képzésén szereztem, Dr. Perczel-Forintos Dóra által vezetett képzésen.
    • MBSR (Tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentő terápia, Mindfulness-Based Stress Reduction),  Fazekas Gábor vezetésével.

  Trauma terápiás tanulmányok

    • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Dr. Havelka Judit vezetésével
     • Pszichotraumatológia, érzelemreguláció: Dr. Mogyorósy Révész Zsuzsanna
      • Brainspotting traumafeldolgozás képzés Monika Gos vezetésével

    Bejelentkezés, segítségkérés, érdeklődés

    Ha szeretne segítséget kérni, bejelentkezni, időpontot kérni, akkor kérem, hogy írjon az alábbi e-mail címre:

    Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, párterapeuta

    FUREDI@FUREDI.HU