Füredi Krisztián

szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus
Bejelentkezés

Füredi Krisztián

szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus
Bejelentkezés

Füredi Krisztián

szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus
Bejelentkezés

A rendelésről

Sokan félnek pszichológushoz fordulni. Még többen gondolják azt, hogy nem mernének vagy nem tudnának szexuális vagy párkapcsolati problémákról egy idegennel, egy pszichológussal beszélni. Ezzel szemben a szexuálpszichológus praxisomban az a tapasztalatom, hogy aki eljut hozzám, vele ezt a gátat általában gyorsan átlépjük. Néhány alkalom után a szexualitás és intimitás témaköre megszokottá válik a beszélgetéseinkben és már nem zavaró, hanem sokkal inkább felszabadító. De semmi esetre sem nehéz olyan mértékben, mint amennyire előzetesen tűnhet. Sokkal inkább könnyed és inspiráló hangulat a jellemző a találkozásokkor, akkor is ha valaki egyedül jön és akkor is ha a párjával. Ezzel együtt semmiről sem kötelező beszélni még egy pszichológusnál sem. A saját határait itt is mindenki saját maga szabályozhatja. Így ha valamiről nem, vagy adott alkalommal nem szeretne beszélni valaki, akkor természetes, hogy nem is kell, ez nem gond.

Pontos kezdési idő, várakozás nélkül

Fontos számomra a hozzám fordulók idejének a tiszteletben tartása, ezért minden esetben a megbeszélt időben kezdhetjük az alkalmat, minden esetben percre pontosan kezdhetünk, sosem kell rám várnia hozzám érkezőnek a megbeszélt időhöz képest.

 

Tanácsadói, terápiás szemléletemről

Személyre szabottan

Szemléletemben a párterápiás és a szexuálterápiás folyamat személyre (vagy párra) és adott problémára szabott folyamat. Minden ember, minden pár nagyon különböző és egyedi. Így a párkapcsolati és a szexuális problémák is nagyon személyesek. Ezért a segítségnyújtás, a terápia vagy tanácsadás is testre szabott kell legyen. Nem a csak a probléma, hanem a személy vagy pár működése is nagyon lényeges. Az előforduló problémák ezen keresztül értelmezhetőek. Így a fejlődés, megoldás folyamata is minden esetben más, egyedi, személyre szabott.

Fejlődés

Hiszek a fejlődésben, a változásban, abban, hogy a párkapcsolati és szexuális problémák megoldhatóak, hogy az ember személyes útja fejlődés és növekedés. Ugyanígy abban is, hogy a párkapcsolatok képesek a megújulásra, fejlődésre és ezek nyomán a harmóniára. A nemi működés nem adottság, hanem az intimitásban fejleszthető, javítható, alakítható, mélyíthető közös működés. A fejlődésért sokat tehetnek a felek külön és közösen is. Nem csak a fejlődés eredménye öröm, hanem sok esetben már a célokért a változásért történő közös együttműködés is fontos kapcsolati és intim élmény a párok számára.

Átláthatóság

A szakmai szemléletem és módszerem alapján átláthatóan dolgozom. Ami azt jelenti, hogy minden ami történik nyitott a klienseim felé, tudják és értik, hogy mi miért történik. A cél a változás és a cél az is, hogy a hozzám fordulók értsék azt, hogy mi történik velük, bennük, hogy szakértőikké váljanak a saját párkapcsolati és szexuális működésüknek. Cél, hogy a saját szexuális és párkapcsolati működésük szakértőivé és formálóivá váljanak. Mindehhez partneri viszony szükséges, ahol a klienseket egyenrangú félnek tekintem, és közösen dolgozunk a problémák megértésén és a megfelelő változáson.

Szakmai tudás, tapasztalat

A terápia során fontos, hogy a hozzám fordulók belátást tudjanak engedni az életükbe, a problémáikba, és motiváltak legyenek a változásra, fejlődésre. Én, mint szexuálpszichológus és párterapeuta cserébe a több mint 15 éves tapasztalatomat, a szaktudásomat, a teljes figyelmemet adom minden találkozás alkalmával, illetve az a találkozások között is, amikor összegzem az elhangzottakat és átgondolom a terápiás tervet és folyamatot.

 

Orvos, szakorvos, urológus, nőgyógyász, andrológus

Számos szexuális probléma pszichológiai, szexuálpszichológiai kérdés. Ugyanakkor sok esetben szükség van orvosi, szakorvosi véleményre, kezelésre. Ez esetben javasolt urológus, andrológus vagy nőgyógyász felkeresése. Sok esetben szakorvos küldi hozzám a klienseket, mert egyértelmű, hogy nem, vagy nem kizárólag organikus, testi ok az akadálya az örömteli nemi életnek, vagy egyszerűen az orvosi beavatkozások, gyógyszerek nem hoznak eredmény. Ugyanakkor van amikor nekem szükséges javasolnom nőgyógyász, urológus, andrológus, vagy egyéb szakorvosok felkeresését. Ugyanakkor nem ritka, hogy orvosok vagy pszichológusok is fordulnak hozzám szexuális és párkapcsolati problémáikkal.

Testi határok

A szexuálterápia nem jelent semmilyen testi kapcsolatot a pszichológus és a kliens között. A terápiás munka során sok lelki és sok gyakorlati kérdés felmerül, de mindez hagyományos, a pszichoterápiában és a pszichológiai tanácsadásban megszokott keretek között történik, minden személyes érintés kizárt a terápiás keretben.

Bejelentkezés, segítségkérés, érdeklődés

Ha szeretne segítséget kérni, bejelentkezni, időpontot kérni, akkor kérem, hogy írjon az alábbi e-mail címre:

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, pszichológus, párterapeuta

FUREDI@FUREDI.HU